Pogoji poslovanja

Plačilni pogoji

Po zaključenem naročilu boste prejeli na vašo elektronsko pošto potrdilo naročila. Račun in obrazec za zamenjavo/vračilo pa bo priložen v dostavnem paketu.

Na voljo so vam:

ob prevzemu z gotovino ali kartico (Visa, Mastercard, BA, Maestro, Karanta).

z nakazilom na račun podjetja.

 

IBAN: SI56 0201 1026 0311 542

BANKA: NLB

Naziv: INITUS d.o.o., Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana

Namen plačila: navedite svoje ime in priimek

 

Dostava na dom

V spletni trgovini benn.si stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga oz. 1 do 4 dni. Večino prejetih naročil do 13. ure skušamo odpremiti še isti dan, razen med vikendi in prazniki. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Izdelke bomo dostavili na naslov, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Ker želimo, da je dostava hitra in popolna, bomo vašo telefonsko številko posredovali kurirski službi, da vas lahko obvestijo pred dostavo.

V kolikor vas ob dostavi paketa ne bo doma, vam bo kurir dostavne službe pustil obvestilo.

Naše pakete dostavlja dostavna služba GLS Slovenija. Znesek naročila boste lahko GLS kurirju plačali z gotovino ali s kreditno/debetno kartico. V primeru plačila s kartico (z njo lahko plačate kurirju in v nekaterih paketnih enotah) se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun. Ob prevzemu z gotovino dodatnega stroška ni.

Če vas ob kurirjevem prihodu ne bo doma, bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90) ter njihov elektronski naslov ([email protected]). Na teh kontaktih se lahko dogovorite za ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov ali pa v Parcel Shop (paketno trgovino), kjer lahko paket prevzamete sami ob predložitvi številke paketa in osebnega dokumenta.

Stroški dostave

3.99 € za vse oddelke. V primeru naročila nad 50 € je dostava brezplačna.

S 01.04. 2019 bo GLS-ov partner PETROL pričel v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 eur) in storitev obdelava odkupnine (1,05 eur) tudi prejemnikom GLS paketov. Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 eur, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 eur. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

V primeru, da želite prevzeti paket na bencinskem servisu PETROL, vam želi GLS povrniti vsaj del dodatnega zneska in so pripravili dobropis v vrednosti 1,00 eur v obliki kode za popust pri pošiljanju paketov za vsak paket, ki ga boste prevzeli na PETROL-u.

Koda za popust je GLS številka paketa. Potrošnik vpiše v GLS spletni trgovini: posljipaket.si . Koda je veljavna za eno naročilo v roku enega mesca. 

Številko paketa prejmete po naročilu oz. ko Vas GLS obvesti glede predvidene dostave na vašo elektronsko pošto ali SMS sporočilo.      

 

Preklic naročila

 

Prejeta naročila preko benn.si lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte [email protected]

V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

V naslovu sporočila:

Preklic naročila

V vsebini sporočila: 

ime in priimek kupca 

naslov kupca 

številka naročila

 

Kako vrniti blago?

Izpolnjen obrazec za vračilo priložite izdelku. Izdelek ne sme biti poškodovan in imeti vidnih znakov obrabe.

V obrazcu za vračilo označite ali gre za vračilo kupnine ali zamenjavo izdelka.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na številki 01 810 90 77 ali [email protected]

PRENESI OBRAZEC - klik

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Odstop od naročenega blaga

Skladno z določbo 43.č. člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona. Po določbi b43.d člena zakona lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop pogodbe. V 43.d členu ZVPot je določeno, da v primeru odstopa od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Izdelke se mora poslati na naslov :

Trgovina BENN

INITUS d.o.o.

Ameriška ulica 13

1000 Ljubljana

 

Zasebnost

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine benn.si, INITUS d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja INITUS d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

• ime in priimek,

• naslov in kraj bivanja,

• naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),

• kontaktno telefonsko številko,

• geslo v šifrirani obliki,

• ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku benn.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj benn.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. benn.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih benn.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov benn.si.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Več o piškotkih spletnega centra benn.si, lahko preberete na povezavi: http://www.moss-soz.si/si/o_raziskavi/piskotki/

 

Cene

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisan DDV. Zavzanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cena na spletu se lahko razlikujejo od cen v fizični trgovini.

 

Akcije

Znižani artikli: -50% velja za artikle v kategoriji Znižano. Akcija velja do razprodaje zaloge. 

Akcijska cena: -10% popust velja na vso novo kolekcijo. Akcija traja od 01.11. do 31.12.2019.

Artikli označni z napisom Samo na spletu, pomeni, da lahko te artikle naročite samo preko spleta in niso na voljo v fizični trgovini.
Artikle lahko dobite v fizični trgovini samo po predhodnem naročilu na številko 01 810 90 77.  

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe akcij brez predhodnega obvestila.  

Pritožbe in spori

- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

- Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

- V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 01 810 90 77 ali po elektronski pošti [email protected]

- Pritožba se odda pisno prek elektronske pošte na naslov [email protected]

- Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo in kupca vseskozi obveščal o poteku postopka.

- Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo kar se da hitro in sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Seznam SRPS - klik

 

Nakupna pogodba

Nakupna pogodba se hrani v Trgovini BENN in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Trgovina BENN, INITUS d.o.o., Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.